Subotica: Završetak rekonstrukcije pozorišta početkom 2020. godine

Novi rok za završetak izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici je kraj sledeće, odnosno prva polovina 2020. godine. To je najava ministra kulture Vladana Vukosavljevića, data prilikom obeležavanja prvih godinu dana rada Vlade Srbije u Subotici.
Pre tačno tri godine, na današnji dan Subotičani su dobili jedan od simbola grada nazad – stubove Narodnog pozorišta. Od tada do danas završena je još jedna faza spoljašnjeg uređenja zgrade, ali su propala i dva tendera za unutrašnje uređenje, vredna više od pola milijarde dinara.

I pored toga, prvi čovek Ministarstva kulture, koje je jedno od finansijera projekta, Vladan Vukosavljević misli da će pozorište biti završeno u narednih godinu i po dana. „Imajući u vidu različita iskustva i osobenosti rekonstrukcija i izgradnja ovakve vrste možemo reći da je 2020. godina, odnosno prva polovina, konačni krajnji rok zapravo za okončanje radova, ali ja verujem da će do kraja sledeće godine najzad biti završena izgradnja i rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici, to jeste veliki i važan projekat“, rekao je Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja.

Građani nisu previše optimistični da će i ovaj rok biti ispoštovan s obzirom da radovi traju već jedanaest godina, a u par navrata su obustavljani zbog manjka para i preprojektovanja.

Nakon otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu, rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici postala je najveća kapitalna investicija u kulturi u Srbiji.