U slavu pesnika položeni venci na spomenik i grob Mike Antića

Povodom godišnjice rođenja Miroslava Mike Antića, a u okviru manifestacije „Antićevi dani“ član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, predsednik Saveta za kulturu Grada Novog Sada Đula Kiš i pomoćnik direktora Kulturnog centra Novog Sada Sunčica Marković položili su vence na grob Mike Antića na Gradskom groblju, a zatim i na bistu pesnika u Dunavskom parku.

– I ovim činom skrećemo pažnju na velikog pisca koji je svojim delima zadužio naš grad. Veoma je važno da slavimo njegovo ime i da mlade generacije upoznamo sa njegovim širokim i raznolikim opusom. Miroslav Antić je bio multimedijalni umetnik, književnik, slikar, novinar i filmski stvaralac. Jedan je od najznačajnijih Novosađana koji su doprineli da Novi Sad bude nadaleko poznat kao grad kulture – izjavio je Dalibor Rožić.

Zajedno sa delegacijom Grada, vence na bistu Miroslava Antića položili su učenik Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ Luka Stanković i učenica OŠ „Đura Daničić“ Jovana Kecman. Venac su položili i učenici privatne OŠ „Mika Antić“, Doroteja Versajko i Sergej Zeljković koji su, kao i učenici OŠ „Miroslav Antić“ iz Futoga, Ana Andrić i Ana Milenković recitovali stihove Mikinih pesama.

Manifestacija „Antićevi dani“ svečano je otvorena 12. marta i održava se na više lokacija u Novom Sadu. U dvorcu „Eđšeg“ biće otvorena izložba dečijih radova sa konkursa „Stvarajmo jedan novi svet“, a poslednji dan, 16. mart biće obeležen uručenjem nagrade „Miroslav Antić“ Nenadu Šaponji za zbirku pesama „Izgledam, dakle nisam“, koju je objavila izdavačka kuća „Prometej“