Uoči „Egzita“, a i tokom samog festivala, po običaju, gradske inspekcije imaju pune ruke posla

Uoči „Egzita“, a i tokom samog festivala, po običaju, gradske inspekcije imaju pune ruke posla. Najopterećeniji su Komunalna inspekcija i Komunalna policija, a po obimu posla, ne izostaje ni Saobraćajna inspekcija, koja, između ostalog, proverava i da li taksisti voze po utvrđenim tarifama.
Ako ste mislili da tokom „Egzita“ izbacite improvizovanu tezgu i zaradite neki dinar prodajući suvenire, piće ili hranu strancima u „Gradiću“, bez odgovarajućih rešenja, teško da ćete u tome uspeti, jer sve inspekcije ovih dana rade maksimalnim kapacitetima.
„Ono što je prioritet, jeste da naš grad bude čist za vreme održavanja manifestacije, da zauzeća budu u skladu sa izdatim rešenjima, da taksi prevoznici obavljaju svoju služu u skladu sa propisima koji regulišu to oblast, i naravno svi drugi segmenti kako bi ovaj grad bio čist i uredan“, kaže načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslav Laketić.

Posla ima i za komunalnu policiju. Kao svake godine, pripadnici te službe vodiće računa da komunalni red u gradu tokom „Egzita“ ne bude narušen.

„Komunalna policija već ima dugogodišnje iskustvo, mi smo već napravili raspored i organizaciju i ona će svojim prisustvom na svim tim elementima, pre svega informisati naše sugrađane, drugo, prevencijom sprečiti sve neke prekršaje, a sve ono što je urađeno kao prekršaj, sankcionisaće u skladu sa gradskim odlukama“, navodi Laketić.

U Gradskoj upravi za inspekcijske poslove kažu i da su apelovali na javna i javna komunalna preduzeća da više povedu računa o čistoći u „Gradiću“ i na prilazima Tvrđavi.

Prema novom Zakonu o turizmu, gradska inspekcija, od ove godine kontroliše i da li su posetioci u našem gradu redovno prijavljeni u svojim smeštajima. A s obzirom na to da su gotovo svi smeštajni kapaciteti u Novom Sadu popunjeni, imaju pune ruke posla.