Vojvođanskim pčelarima 36,5 miliona za nabavku novih pčelinjih društava

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je vojvođanskim pčelarima 108 ugovora ukupne vrednosti 36,5 miliona dinara namenjenih za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

Milićević je naglasio da će podsticaji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo namenjeni pčelarima sigurno doprineti modernizaciji u proizvodnji meda, i omogućiti pčelarima da sa kvalitetnijim proizvodima izađu na domaće i strano tržište.

On je naglasio da su Vlada Srbije i Pokrajinska vlada prepoznale strateški značaj poljoprivrede, ali i proizvodnje i prerade hrane, te da se u tom segmentu može mnogo postiću ulaganjem u modernizaciju proizvodnje.

„Da je poljoprivreda naš veliki potencijal govori i podatak da ove godine imamo nikada veći agrarni budzet u Vojvodini, koji nakon rebalansa iznosi 8,3 milijarde dinara“, naglasio je potpredsednik Milićević.

On je naveo da su ulaganja u poljoprivredu velika, o čemu, između ostalo, govore i ulaganja u vodoprivredu gde su se trenutno realizuje 11 velikih investicija širom Vojvodine.

„Verujem da ćemo ulaganjem u infrastrukturu stvoriti preduslove da poljoprivreda i u ukupnom smislu prehrambena industrija mnogo više doprinosi u ekonomskom razvoju Srbije i naše pokrajine“, kazao je potpredsednik Milićević.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević naglasio je da je u prethodne dve godine kontinuirano povećavan budzet za investicije u pčelarstvo, te da je tu meru u ovoj godini obezbeđeno 20 miliona dinara iz pokrajinskog budzeta.