Vučić: Dolazim na Kosovo i Metohiju u septembru da razgovaramo o budućnosti

KOSOVSKA MITROVICA – Predsednk Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima sa Kosova i Metohije da će u septembru doći u južnu pokrajinu da s njima razgovara o budućnosti Kosova i Metohije i dodao da nijedna odluka neće biti doneta bez njih.
„Nijednu odluku bez vas nećemo doneti, nijednu odluku, a ja dolazim na Kosovo i Metohiju u septembru, jer želim da razgovaram sa svima vama i da vam kažem šta će biti novo u razgovorima oko budućnosti Kosova i Metohije, da zajednički planiramo, da zajednički gradimo i zajednički živimo“, kazao je Vučić obraćajući se prisutnima na sastanku u Kosovskoj Mitrovici.

Vučić, koji se obratio telefonom, poručio je Srbima sa Kosova i Metohije da je Srbija sa njima, uz njih i da će uvek biti tu.

„Hvala vam u ovim teškim vremenima, u vremenima u kojima smo pritisnuti sa različitih strana, kako spolja i od Albanaca, tako i od građana naše nacionalnosti, hvala vam jer vi dobro znate šta je to što predstavlja put u budućnost za naš narod“, rekao je predsednik Srbije.

Najavio je da će Srbija ove i sledeće godine krenuti u izradu većih infrastrukturnih projekata na KiM, kako južno, tako i severno od Ibra, da će se raditi vodovodi, kanalizacije, da će se ulagati novca više nego ikada.

„Zato što hoćemo da pokažemo da smo uz svoj narod bili, da uz svoj narod ostajemo i da ćemo uz svoj narod uvek da budemo“, istakao je Vučić.

Poručio je da su oni koji vlast u Srbiji i Srpsku listu optužuju da su loši, pokazali ko su „oni koji ne žele da Srbi imaju išta na Kosovu i Metohiji, ko su oni koji ne žele da Srbi u dobrom delu žive kao slobodni ljudi i ko su oni koji su protiv prisustva Srbije na Kosovu i Metohiji „.

Obećao je da će se graditi vrtić u Štrpcima i ne samo to, već sve što je potrebno, do vodovoda u Zubinom potoku, do svega što treba da se uradi u Leposaviću, Zvečanu i za Kosovsku Mitrovicu, Gračanicu.

„Što se rešenja tiče – daleko smo mi od bilo kakvog rešenja, ali ćemo nastaviti da se borimo i zato vas molim za podršku, jer vi najbolje znate ko se bori za Kosovo i Metohiju i znate ko je sa vama“, zaključio je Vučić.

Rakić pozvao predsednika da nastavi borbu za bolju budućnost Srba u južnoj pokrajini, kao i svim drugim delovima sveta gde Srbi žive

U Kosovskoj Mitrovici u toku je sastanak direktora Kancelarije za Kosovo i metohiju Marka Đurića i generalnog sekretara predsednika Srbije Nikole Selakovića sa predstavnicima Srpske liste, a predsednik je SL Goran Rakić rekao da je to „istorijski trenutak“, jer su Kosovu i Metohiji potrebni mir, prosperitet i sigurnost za generacije koje dolaze.

On je naveo da je pitanje Kosova i Metohije pitanje celog srpskog naroda i dodao da do sada nisu imali kome da se obrate u Beogradu.

„Zato sada poručujemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Srpska lista i srpski narod na KiM imaju puno poverenje u njega“, kazao je Rakić i pozvao predsednika da nastavi borbu za bolju budućnost Srba u južnoj pokrajini, kao i svim drugim delovima sveta gde Srbi žive.
Sastanak se održava na Tehničkom fakultetu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i otvoren je za javnost, a prisutnima će se obratiti i Selaković i Đurić.
Izvor: Tanjug