Zastava film – dobitnik povelje festivala „Zlatna buklija“

Vojnofilmski centar „Zastava film“ dobitnik je Povelje „Stefan Visoki“ na XIII Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma- Zlatna buklija, održanom u Velikoj Plani.Ovo visoko priznanje festivala Zastava film je dobio za dugogodišnju uspešnu saradnju sa festivalom i doprinos razvoju srpske kinematografije, a povodom 70 godina rada ove filmske ustanove Ministarstva odbrane.

Plaketu je primio direktor, potpukovnik Goran Ikonić koji se zahvalio domaćinu u ime pripadnika Vojnofilmskog centra „Zastava film“ i izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom uspešnom saradnjom sa festivalom koja traje punih trinaest godina.

U takmičarskom delu, film „Vek srpske rečne ratne flotile“, nagrađen je prvom nagradom za montažu i dizajn slike koju je radio montažer Dušan Milunović.Na ovogodišnjem festivalu je učestvovalo 317 filmova iz 12 zemalja, među kojima je i jedne afričke države- Kenije.

Prvu nagradu festivala dobila je Slađana Zarić za film Dijanina deca i autorski pristup važnim društvenim temama.Nagradu za životno delo dobio je Dušan Đoković osnivač i direktor Akademije umetnosti u Beogradu.