Značajna ulaganja u opštinu Titel

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević posetio je danas opštinu Titel gde je obišao obnovljeni rukometni teren u Titelu i početak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Šajkašu.

Obnova rukometnog terena u Titelu koštala je pet miliona dinara, a sredstva u jednakim iznosima od po dva i po miliona dinara obezbedili su Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i opština Titel.„Ovaj multifunkcionalni sportski objekat veoma je važan za Titel koji nema zatvorenu sportsku dvoranu, i služiće rukometašima i drugim sportistima, ali i rekreativcima“, kazao je potpredsednik Milićević po obilasku terena. On je dodao da je obnova terena u Titelu nastavak akcije Pokrajinske vlade na izgradnji i uređenju sportskih terena širom Vojvodine.

Milićević je, u pratnji predsednika opštine Titel Dragana Božića, obišao i radove na početku izgradnje kanalizacione mreže u dužini od 4,5 kilometara u Šajkašu. Ukupna vrednost radova je 60 miliona dinara, od čega je polovinu sredstva obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodne, dok je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojio 18,5 miliona, a opština Titel 11,5 miliona dinara.
„Ovo su prvi radovi na kanalizacionoj mreži čija je ukupna dužina oko 24 kilometra, i verujem da ćemo udruženim snagama Pokrajinske vlade i opštine Titel nastaviti da radimo u drugim fazama“, kazao je Milićević dodajući da će preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo biti izdvojeno 3,2 miliona dinara za crpnu stanicu za ovu kanalizacionu mrežu.

Milićević je dodao da su dosadašnja ulaganja u opštinu Titel značajna, te da je ta opština primer drugim, na koji način se domaćinski i ozbiljno pripremaju projekti i konkuriše kod drugih nivoa vlasti za sredstva.On je dodao da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu i najavio izgradnju nove industrijske zone od pet hektara u opštini Titel, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Razvojnom agencijom Vojvodine.

Predsednik opštine Titel Dragan Božić istakao je značaj izgradnje kanalizacione mreže za meštane Šajkaša. Dodao je da je ulaganje u razvoj infrastrukture u toj opštini značajno i za privredni razvoj i privlačenje investitora.„U proteklih godinu i po dana u opštinu Titel je investirano 235 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada uložila 135 miliona dinara“, kazao je Božić, uz uverenje da će i ubuduće iz pokrajinskog budzeta biti podržani značajni infrastrukturni projekti.Obilasku su prisustvovali pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.