Kladionica statika

Kladioničarski sajtovi sa najpreciznijom statistikom

This image has an empty alt attribute; its file name is online-casino-on-blue_LRG-840x500-1.jpg

Da bi pobedili kladionicu, morate se koristiti svakom informacijom koja Vam je na dohvat ruke. Da li je to vreme na dan meča, podloga terena, činjenica da je neki igrač pretrpeo razvod, ili pak da su dva kluba prijateljski nastrojena jedan prema drugom i da igraju tri za tri NEBITNO je. Šta nam je najvažnije je da iskoristite vrednost te informacije i zaradite novac.

Iako bi nekom to zvučalo malo nerealno, sve od gorepomenutog ima svoju upotrebnu vrednost. U pogledu sa nekim drugim faktorima, i nije mnogo velika, ali je opet tu.

Kada bi pitali prosečnog igrača kladionice šta je to što je najvažnije za njegov proces donošenja odluka najčešći odgovor bi bio da je to statistika.

Statistika u sportu i jeste nešto što nam najrealnije može dati okvir za našu odliku kod tipovanja. Jednostavno to su zakonitosti kod kojih je odstupanje retko. Naravno da ako je Barseloni prosek golova po utakmici 3.5 da mi nećemo da igramo od 0-2.

Statistika može biti raznolika. Može pratiti tim, igrača, tradiciju dve ekipe, bazirati se na golove, fikseve, prelaze. Bukvalno sve što Vam padne na pamet se može posmatrati kroz prizmu statistike. Takođe, ona može biti prosta i napredna. Za prostu je klasičan primer tabela koja sadrži osnovne elemente u pokazatelje igre jednog time – pobede, nerešene, porazi, gol razlika, prosek golova i podela na kuću i stranu.

Napredna statistika ima dodatna oruđa koja istražuju na bazi trenda i uključivanja određenih faktora koje prosta ne prepoznaje. U današnje vreme je najčešće možete videti na NBA sajtovima i diskusijama, kao i kod NFL i NHL takmičenja.

Koji su najbolji izvori za kladioničarsku statistiku?

Počećemo od sajtova koji po nama zaslužuju da se pomenu u ovom odeljku.

This image has an empty alt attribute; its file name is soccer-tracker.gif

Soccerstats je broj jedan, i to pre svega zbog vrlo jednostavnog interfejsa koji je pravo zadovoljstvo koristiti. Sve što Vam pada na pamet se može naći ovde, od žutih kartona, poseda lopte do golova kod kuće i na strani. Što se tiče kladionica, u ponudi Vam je niz potkategorija koji su usmereni na kladioničarske igre i koji Vam itekako mogu biti od pomoći. Vi unesete tip, program Vam izbaci timove sa visokom učestalošću tog izbora. Isto tako, ponuda liga je izuzetna i te iste statističke parametre možete potražiti kod mnoštva takmičenja.

Ono što je nama bilo veoma interesantno, a što pored njih ima i SofaScore, jeste interval golova tj. Učestalost golova po određenim periodima, tako da možete kalkulisati sa ovim podacima kod uživo klađenja.

This image has an empty alt attribute; its file name is who-scared.png

Whoscored.com je sledeći na listi. Ovaj sajt prati dnevne utakmice, uživo rezultate, vesti, statistiku, i isto tako daje analize budućih utakmica. Kod njih imate neverovatnu pokrivenost svakog igrača i njegovog učinka, praćenu skautingom koji Vam otkriva njegove dobre i loše osobine. Kao i drugi sajtovi ovog tipa imaju sve bitnije statističke pokazatelje jednog tima, i kroz upite možete isto generisati liste koje Vam prikazuju podatke koji su Vam potrebni.

This image has an empty alt attribute; its file name is sofa-score.jpg

SofaScore nam je neobično drag jer je to platforma za praćenje uživo rezultata ali je njena funkcionalnost neviđena. Oni imaju statistiku taman kakva je potrebna svakom kladioničaru. U suštini kod njih se svodi na nizove i trend. Svaka zakonitost je prikazana, npr. Tim A je pobedio na 7 od zadnjih 9 utakmica, ili više od 2.5 golova je palo na 4 od posljednjih 5 mečeva. Isto tako imaju intervale padanja golova, ali i nizove u međusobnim susretima, što je od velike važnosti. Pregled tabela je takođe izuzetan i lako se može menjati u zavisnosti od Vaših preferencija.

Da zaključimo ovaj tekst pominjanjem jednog softvera koji nije sajt ali je poprilično koristan. Zove se Soccerstattracker. Skinete ga, instalirate, osvežite i birate šta želite da nađete. Da li je to top 10 timova koji idu iz 1-X, ili nešto drugo, Vama se pojavljuje tabela sa timovima kojim najčešće idu tako. Bukvalno za svaku igru iz liste imaju upit.